Son yıllarda sigorta sektörümüz istikrarlı bir şekilde enflasyondan daha yüksek bir oranda prim üretmeyi başarmışsa da, 2008 yılında yurt dışında finans sektöründe başlayıp, reel ekonomiyi de etkileyen ve son 40 yılın en büyük küresel krizi olduğu ifade edilen krizin etkileri nedeniyle yüzde 2 civarında küçülmüştür. 2009 yılında ise sigorta sektöründe, olumlu yönde gelişmeler yaşanmış olup yılsonunda yüzde 5-7 arasında büyüme beklenmektedir.
Sigorta Sektöründe gerek finansal raporlama, gerekse vergi alanında uygulamaların karmaşıklığı artmakla birlikte, mevzuat alt yapısı olarak şirketlerimiz tarafından ileriye dönük bilanço sağlamlığı, karşılıklar ve sermaye yeterliliği gibi konularda ciddi mesafeler alındığı görülmektedir.
Avrupa Birliği (AB) sigorta sektörü ile ilgili olarak çalışmaları süren ve 2012 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yeni sermaye yeterliliği rejimi Solvency II konusunda Türkiye’nin de hazırlıkları sürmektedir. Sektörün, Solvency II’ye 2011 yılına kadar yüzde 85, 2012’de ise tamamen hazır hale gelmesi hedeflenmektedir. Risk bazlı yeni sermaye yeterliliği düzenlemelerinin, AB sigorta sektöründe de köklü değişikler yapması beklenmekte olup, Solvency II ile birlikte sermaye ihtiyacının artmasına paralel olarak sigorta şirketleri arasında satın almalar ve birleşmelerin yaşanabileceği kaydedilmektedir.
Öteyandan, Küreselleşme süreci, tüm finans piyasalarının serbestleşmesine ve birbirine benzer kurallarla yönetilmesine yol açtığından, piyasadaki firmaları birbirlerinin yanı sıra, uluslararası firmalarla da rekabet etmek zorunda bırakmaktadır. Bu nedenle, rekabet gücünün arttırılması hayati bir zorunluluk haline gelmiştir.
Firmamız, uluslararası tecrübesi ve uzmanlaşmış ekibiyle müşterilerinin çözüm ortağı olmaktadır.
Sektördeki temel hizmetlerimiz;
- 7397 sayılı Sigorta Murakabe Kanunu uyarınca Bağımsız Dış Denetim,
- Vergi Denetimi, Vergi Danışmanlığı,
- Bilgi İşlem (IT) Denetimi,
- Bilgi İşlem (IT) Güvenliği,
- Süreç analizleri, performans analizi,
- Finansal Müşavirlik ve Danışmanlık,
- Uluslararası ve yerel halka arz işlemleri,
- UFRS, US GAAP, ve Avrupa Birliği Muhasebe Standartları ile ilgili şirketlere destek hizmetleri, seminerler ve eğitimler verilmesi,
- Şirket Değerlemeleri,
- Birleşme ve Devirler,
- Kurumsal Yönetim,
- İç Denetim